Ontspanning... hard nodig in deze maatschappij!
IK ben IK  Counseling - Praktijk voor Counseling, Coaching en Trainingen
RSS Fan worden

Recente posts

Tips voor CITO toetsweek of andere spannende toetsen
Reactie van een ouder over de begeleiding
De Boom - Sterk staan!
Presentatie/ spreekbeurt
Een lief berichtje van een oud-cliƫntje

Categorieƫn

AD(H)D
CITO
Familieopstellingen
hoogsensitiviteit
Leerproblemen
MatriXmethode
Opvoeding
ouders
Pesten
School
Spanning-Ontspanning
weerbaarheid
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Ontspanning... hard nodig in deze maatschappij!

Wat MOETEN ze soms veel in onze maatschappij! En wat is deze ontspanning dan hard nodig!!!

Ik zal het delen met jullie:
Kinderen vinden het heerlijk om een vertrouweling te hebben, aan wie ze alles kunnen vertellen over hun verdriet, vreugde en die het voor hen opneemt of hun advies geeft.
Deze oefening gebruik ik ook tijdens lastige (cito)toetsen op school. De bondgenoot zet je dan in gedachten naast je neer in de klas als steun en hulp!

Om voor te lezen:
'De bondgenoot in jezelf' uit: 'Een reis naar binnen'
Doe je ogen dicht en richt je aandacht op je ademhaling. volg de lucht in... en... uit... je neusgaten. Terwijl je in je eigen tempo blijft ademen, stel je je voor dat je op een pad door een heel dicht bos loopt. Overal om je heen zijn prachtige groene bomen, en je loopt over het pad in de richting van het geluid van stromend water. Je komt bij een beekje, loopt ernaar toe en kijkt naar je spiegelbeeld in het water. (pauze)
Algauw voel je dat er iets of iemand naast je staat, en je voelt je volstrekt veilig. Je ziet een tweede spiegelbeeld in het water, naast dat van jou. Dit kan een oud, wijs wezen zijn, of een dier of een denkbeeldig persoon waarvan je voelt dat het je bondgenoot is, en dat je allang kent en volledig kunt vertrouwen. Je bondgenoot wenkt je om mee te komen over een smal bruggetje over de beek. Je loopt achter je bondgenoot aan en merkt dat je omhoog loopt, in de richting van een grot. Je bondgenoot gaat de grot binnen, gaat zitten en wenkt je dat je ook moet komen. Nadat je de grot bent binnengegaan en bent gaan zitten, begint je bondgenoot je over jezelf te vertellen. (een minuut pauze)
Misschien is er een bepaalde vraag die je aan je bondgenoot wilt stellen. Dan doe je dat nu. Luister goed naar het antwoord (een minuut pauze)
Je bondgenoot zegt dat je altijd kunt terugkomen, als je dat wilt. Hij of zij zal altijd voor je klaar staan om je te helpen met iets waarmee je moeite hebt. Je bedankt je bondgenoot, loopt naar beneden over de brug, en kijkt nog eens naar je spiegelbeeld in het water. Let op hoe je je voelt, terwijl je over het pad loopt, het bos verlaat en je ervan bewust wordt dat je hier zit. Je bent klaarwakker. Tel in jezelf tot drie en doe dan langzaam je ogen open.


0 Reacties op Ontspanning... hard nodig in deze maatschappij!:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment