TIPS voor scholen/leerkrachten/kinderen betreft pesten
IK ben IK  Counseling - Praktijk voor Counseling, Coaching en Trainingen
RSS Fan worden

Recente posts

Tips voor CITO toetsweek of andere spannende toetsen
Reactie van een ouder over de begeleiding
De Boom - Sterk staan!
Presentatie/ spreekbeurt
Een lief berichtje van een oud-cliƫntje

Categorieƫn

AD(H)D
CITO
Familieopstellingen
hoogsensitiviteit
Leerproblemen
MatriXmethode
Opvoeding
ouders
Pesten
School
Spanning-Ontspanning
weerbaarheid
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

TIPS voor scholen/leerkrachten/kinderen betreft pesten

Voorbereiden van de training vanmiddag, thema: 'pesten en gepest worden' een thema wat erg veel in het nieuws is de laatste tijd! "We weten dat langdurig pesten zeer schadelijk is voor de psyche en persoonlijke ontwikkeling van kinderen. We weten ook dat aandacht voor bepaald gedrag het juist kan versterken. We kunnen kiezen of we aandacht blijven schenken aan dat wat we NIET willen (pestgedrag) of aan WAT WE JUIST WILLEN BEREIKEN. Namelijk dat kinderen met elkaar gaan samenwerken, dat zij samen verantwoordelijk zijn voor een gezonde sfeer in de groep."Citaat van Corry Wolters
Een zeer mooie methode voor scholen is de supportgroepaanpak:oplossingsgerichte aanpak bij pestgedrag op school!"De supportgroep zorgt ervoor dat de rest van de klas meegaat in een positieve spiraal, met als resultaat een betere sfeer en een veilig groepsklimaat!" uit: van pesten naar samenwerken
Het hele woord pesten wordt bij deze aanpak niet gebruikt!!! Alles draait om de positieve sfeer! Alvast een aantal TIPS voor scholen/leerkrachten/kinderen: beschrijf eens wat je zou willen bereiken, hoe zou het eruit zien als het probleem is opgelost?Schrijf op of bedenk wat er succesvol was in het verleden en hoe kun je dat nu weer inzetten.Welke kwaliteiten heb je (als school) en waardeer die.Doe meer van dat wat werkt.Lees het boek: Van pesten naar samenwerkenEn natuurlijk kom graag langs op school om de kids en school verder te helpen!

1 Reactie op TIPS voor scholen/leerkrachten/kinderen betreft pesten:

Comments RSS
Replica Watches on maandag 25 maart 2013 8:25
beschrijf eens wat je zou willen bereiken, hoe zou het eruit zien als het probleem is opgelost?Schrijf op of bedenk wat er succesvol was in het verleden en hoe kun je dat nu
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment