'ADHD' en 'Echtscheiding' systemisch bezien
IK ben IK  Counseling - Praktijk voor Counseling, Coaching en Trainingen
RSS Fan worden

Recente posts

Tips voor CITO toetsweek of andere spannende toetsen
Reactie van een ouder over de begeleiding
De Boom - Sterk staan!
Presentatie/ spreekbeurt
Een lief berichtje van een oud-cliëntje

Categorieën

AD(H)D
CITO
Familieopstellingen
hoogsensitiviteit
Leerproblemen
MatriXmethode
Opvoeding
ouders
Pesten
School
Spanning-Ontspanning
weerbaarheid
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

'ADHD' en 'Echtscheiding' systemisch bezien

Afgelopen donderdag 2-2 en vrijdag 3-2 naar de workshop van Ingrid Dykstra geweest met als thema: 'ADHD' en 'Echtscheiding' systemisch bezien.
Het was zeer leerzaam om deze veelbesproken thema's op een andere wijze te bekijken, bespreken en inzicht daarin te krijgen, om zo ook weer de dynamieken (problemen) die er zijn op te lossen binnen een gezin.
 
"In het werken met kinderen valt steeds vaker op hoeveel kinderen er onvoldoende houvast hebben, geen grenzen meer kennen of buiten zichzelf zijn. Dit maakt dat de diagnose ADHD steeds vaker voorkomt. Daarnaast kan worden gesteld dat het fenomeen echtscheiding eveneens veelvuldig voorkomt, 1 op de 3 huwelijken strandt immers.
Soms zijn de oorzaken van ADHD of een echtscheiding direct aanwijsbaar. In andere gevallen zijn de redenen onduidelijk. In beide gevallen kan systemisch werk uitkomst bieden. Systemisch werk is een krachtige methodiek ontwikkeld door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger. Personen worden hierbij niet als op zichzelf staand ervaren, maar als onderdeel uitmakend van een systeem. De ervaring leert dat systemisch werk – en een toepassing ervan genaamd “familieopstellingen” - een uitermate vruchtbare bijdrage leveren aan het zichtbaar maken van de dynamieken binnen een gezin."         citaat van Toekie van Apeldoorn en Ingrid Dykstra
 

2 Reacties op 'ADHD' en 'Echtscheiding' systemisch bezien:

Comments RSS
thea on zaterdag 4 februari 2012 19:59
Hey diana, ik heb het boek besteld. Vind het heel interessant. Ben heel benieuwd hoe dat gaat een familieopstelling met kinderen, lijkt me heftig.
Reageren op een reactie


Replica Horloges on woensdag 27 maart 2013 7:33
Personen worden hierbij niet als op zichzelf staand ervaren, maar als onderdeel uitmakend van een systeem. De ervaring leert dat systemisch werk
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment