Verdieping Concentratieproblemen en Hoogsensitiviteit
IK ben IK  Counseling - Praktijk voor Counseling, Coaching en Trainingen
RSS Fan worden

Recente posts

Tips voor CITO toetsweek of andere spannende toetsen
Reactie van een ouder over de begeleiding
De Boom - Sterk staan!
Presentatie/ spreekbeurt
Een lief berichtje van een oud-cliƫntje

Categorieƫn

AD(H)D
CITO
Familieopstellingen
hoogsensitiviteit
Leerproblemen
MatriXmethode
Opvoeding
ouders
Pesten
School
Spanning-Ontspanning
weerbaarheid
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Verdieping Concentratieproblemen en Hoogsensitiviteit

Deze week mij nog meer verdiept in Hoogsensitiviteit. Zo kwam ik op de site van Sylvia van Zoeren die o.a. hele interessante lesbrieven voor het onderwijs schrijft in samenwerking met 'wijzeouders'. Meteen bestelt en nu aan het doorlezen. Omdat ik van veel ouders en leerkrachten hoor dat kinderen zo afgeleid zijn, concentratieproblemen hebben, is dit een zeer mooie aanvulling op mijn werk in de praktijk. "Waar ben je met je aandacht?" Wat betekent het om je aandacht te richten. Kinderen richten hun aandacht op heel veel, te veel vaak om zich goed te kunnen concentreren. Dit heeft o.a. te maken met wat er in hun omgeving gebeurt, je ziet in dit digitale tijdperk dat ze alles tegelijk 'moeten' kunnen. Is dat zo? In ieder geval 'doen' ze vaak veel tegelijk, zo worden we in deze maatschappij ook opgevoed. Druk, werkdruk, haast enz. Dus het verlies van focus, concentratie, met aandacht aan het werk. Ook zie je vaker het woordje focussen, mindfullness, allemaal van deze tijd. Het is dus van belang dat we daar 'aandacht' aan besteden. Positief denken, aandacht richten, lekker in je vel zitten en stressreductie. Thema's die aan bod komen binnen deze aanpak voor hoogsensitieve en afgeleide kinderen.

0 Reacties op Verdieping Concentratieproblemen en Hoogsensitiviteit:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment